Halong Bay dag 2
25 november 2025 - Hue, Vietnam
Hallo lieve volgers,
Foto's van de afgelopen dagen zijn geplaatst, we moeten daar wel een selectie in maken wat wel en wat geplaatst wordt ongemerkt maken we wel heel erg veel foto's.
Maar dat terzijde, weer een verslagje, op de boot ook weer vroeg op, eerst simpel ontbijtje en dan de een grote op 1 van rotsige eilanden, die grotten zijn pas in 2001 ontdekt en, net als Halong Bay op de Unesco werelderfgoedlijst geplaatst in totaal meer dan 700 treden op en neer om de grot te bezoeken.
Terug naar de boot, koffers pakken en brunchen, helaas is onze cruise teneinde en gaan we door naar onze volgende bestemming Hué, waar we weer 2 nachten verblijven.
Eerst nog vanuit Halong Bay terug naar Hanoi Airport voor de vlucht naar Hué, onderweg nog een pottenbakkers dorp bezocht en als koffiestop een handwerk koopcontract, die dingen horen er helaas ook bij.
Instappen niet via slurf maar met bus naar vliegtuig gebracht voor een vlucht van 70 minuten, gelukkig niet langer want de plaatsen zijn nogal krap voor westerlingen. Bus stond klaar en om 22:30 waren we op onze kamer, gelijk douchen en slapen.
Vanochtend een zeer uitgebreid ontbijt en gaan we weer opstap, eerst naar de plaatselijke markt, waar Rik een paar Guzzi slippers heeft gescoord, dan naar de Verboden Stad wat deels gerestaureerd is en grote delen nog niet, de Verboden Stad is in 1968 tijdens het TET-offensief door de Amerikanen grotendeels verwoest en men nu nog steeds bezig met de restauratie.
Volgens onze gids was de kans op regen 20%, we hebben echter bijna de hele dag regen gehad in alle varianten. Nog een pagode bezocht en weer een boottocht op de Pafum rivier en aansluitend lunchen, daarna kon de tombe van een keizer bezocht worden maar wij zijn afgehaakt en hebben ons heerlijk laten masseren en nog wat rondgekeken rondom het hotel, uiteraard weer heerlijk gegeten, douchen verslagje maken en op tijd slapen om 06:00u loop de wekker weer af morgen om 08:00 vertrekken we weer uit Hué,
Tot morgen

Jammer van het weer,maar na regen komt zonneschijn.
Sleepwell .
Vervelen is er echt niet bij.